Links

Alzheimer Nederland,  geeft hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving.

CRDL, een aantrekkelijk vormgegeven, interactief instrument dat dementerende mensen unieke mogelijkheden biedt contact te maken met anderen. De werking van de CRDL, deze video toont heel duidelijk wat de CRDL teweeg brengt en dat wil ik u tijdens een workshop of training uiteraard niet onthouden.
Oorkonde Prachtig

De wondere wereld van dementie = de film die ik gebruik tijdens mijn workshop: "Hoe maak ik contact met mensen die dementie hebben?".

De stichting GeheugenVenster is ook een aanrader. Het gaat om een dementievriendelijk TV-kanaal en een uitgebreid on-demand video aanbod voor gezamenlijke activiteiten, afgestemd op de prikkelverwerking en de belevingsmogelijkheden van mensen met dementie. Goede, betrouwbare en belevingsgerichte informatie kan kwetsbare ouderen tot steun zijn.

Dementie.nl is een platform waar mantelzorgers van mensen met dementie concrete tips, antwoorden en ervaringen kunnen vinden en delen.

De site praten over gezondheid heeft mensen geïnterviewd over hun ervaringen met dementie. Daarnaast zijn ook mantelzorgers van mensen met dementie geïnterviewd over hun ervaringen.

Wilt u deze verhalen lezen klik dan op het blauwe gedeelte van de tekst.